Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins Rödsås - bästa varma grillsåsen

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 4-8 portioner
 • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Detta är en sås som ger mycket smak till minimal arbetsinsats! Hos grannarna går den numera under namnet "Ketchupsås". Såsen finns alltid med vid grillning och, eftersom den är så enkel att röra ihop och dessutom håller sig minst en vecka i kylskåp, kan man alltid ha den på lut....

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Smaka av med salt och cayenne och låt koka 2-3 minuter. Klar att servera varm eller kall.

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • IASAB 1 juli 2011

  Man kan - om man vill - dra ner rejält på oljan. Den är god även utan så mycket olja. Man kan antingen späda med mer vin för syrans skull eller med lite vatten. Smaksak... Har man ingen ketchup kan man krydda upp passerade tomater på samma sätt men tillsätta lite socker eller honung för sötmans skull.. Hela såsen är rätt "höfta till det" vänlig.

 • IASAB 1 juli 2011

  Jag har även använt mig av balsamvinäger när jag inte hade vin hemma. Men då får man blanda till vatten och balsamvinäger till god styrka - motsvarande vin mängden kanske. Eller så smakar man av tills det blir gott bara!

 • IASAB 1 juli 2011

  Det roliga var att när jag var till grannen på middag idag så fick vi Kerstins Rödsås! =D Grannen hävdar att det nog är nästan oändlig hållbarhetstid på såsen.... Jag är beredd att hålla med! Den är dessutom lika god kall direkt ur kylskåpet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.