Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tex-Mex gratäng på varm macka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vi brukar äta varma mackor med denna "smet" på, men allt är lovligt. Taco chips går åxå bra

Ingredienser

Instruktioner

Blanda creme fraiche och färskosten till en slät massa. Bred ut hälften i en smord form. Bryn färsen med tomatpuren, tacokryddan och sambalen. Fördela färsen i formen. Strö över purjolöken. Blanda den resterande ostblandningen med den rivna osten. Bred detta över färsen. Grädda i ca 20 minuter. (Tills den är genomvarm) 175 grader. Ät den med taco chips eller som vår favorit:: varm macka. Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. Räcker till många mackor

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • cittaprazama 13 maj 2008

    Gjorde denna smet och det var jättegott....Jag använde mig av stora hönökakor så det blev mer "tårta" än macka *S* Det som blev över av smateen spädde jag ut och fixade pastasås av dagen efter ;)

  • susannelotus 29 augusti 2008

    jättegott på varma mackor tack,tack

  • gds877 25 augusti 2010

    Så gott serverade det en fredagkväll när vi slappade efter veckans slit. Tack !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.