Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladkaka med hallon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Som en dröm, både för öga och smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Bryt och lägg i chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen har smält.
  2. Vispa ägg och socker ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott. Blanda chokladblandningen och äggsmeten med en slickepott. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med 24 cm diameter. Häll i smeten.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen, 11–12 minuter. Släpp formen hårt i bänken, så att kakan får en kladdig konsistens. Låt kakan svalna, ca 1 timme, innan den serveras. Servera med vispgrädde och hallon. Dekorera med citronmeliss om du spritsar på grädden i klickar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.