Som en dröm, både för öga och smak!
Instruktioner
- Ugn: 200º.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Bryt och lägg i chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen har smält.
- Vispa ägg och socker ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott.
Blanda chokladblandningen och äggsmeten med en slickepott. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med 24 cm diameter. Häll i smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen, 11–12 minuter. Släpp formen hårt i bänken, så att kakan får en kladdig konsistens. Låt kakan svalna, ca 1 timme, innan den serveras. Servera med vispgrädde och hallon. Dekorera med citronmeliss om du spritsar på grädden i klickar.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar