Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klar svampsoppa med nudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serverat i små skålar blir det en jättebra förrätt till en asiatisk måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj svampen och torka den med hushållspapper. Skiva den tunt, ta inte bort foten, den ger mycket smak!
  2. Dela gurkan på längden och gröp försiktigt ur kärnorna. Skiva gurkan tunt.Finhacka löken och strimla vitlöksklyftan. Hetta upp oljan i en wokpanna och tillsätt lök och vitlök. Fräs i ca 30 sekunder, tillsätt svampen och fräs i ytterligare 2-3 minuter under omrörning.
  3. Rör ned vattnet och bryt i nudlarna. Koka upp och rör om då och då. Tillsätt gurkan och sojan, smaka av med salt och låt soppan sjuda 2-3 minuter.
  4. Häll upp i skålar, fördela nudlarna och svampen så jämnt det går

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.