Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

klassisk risgryngröt i ugn

 
Skriv ut

Ska helst göras dan innan då den bara blir godare om den får stå och "dra"lite

Ingredienser

Instruktioner

blanda ihop vatten ris salt och låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 min. sätt ugnen på 100 grader. Häll i nästan all mjölk (18 dl) och i med kanelstång tillsätt oxå vaniljsockret och giftasmandeln. Rör om ställ in kastrullen i ugnen och "baka" gröten i drygt 1 tim smaka av gröten med 2 msk riktigt smör och lite socker efter smak.. låt svalna innan du ställer in i kylskåpet. Njut på julafton med kanel socker och helst röd mjölk!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.