Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig smulpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

De syrliga äpplena smakar förträffligt till det lite knapriga söta smultäcket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Skala och skär äpplena i tunna klyftor, lägg dem i formen.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det smälta smöret. Tillsätt sirap och grädde och häll över äpplena.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig.
  5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.