Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärs- och chokladmuffins

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Choklad och körsbär är en utmärkt kombination i dessa lyxiga muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro. Låt den svalna. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa mellan varje. Tillsätt chokladen och vispa slätt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd ner dem i smeten tillsammans med mjölken. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll dem till 2/3 med smeten. Fördela körsbären i formarna och tryck ner bären i smeten. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt dem svalna.
  5. Vispa grädden blandad med florsocker och kakao. Spritsa den på muffinsarna och garnera med ett körsbär och hackad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.