Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i tomat- och paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små, kryddstarka köttbullar i en mustig tomatsås - en lockande rätt som är full med välgörande vitaminer. 342 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken och hacka vitlöken. Ansa paprikorna och strimla dem. Skala zucchinin och dela den på längden. Kärna ur den och skär i tunna skivor. Dela tomaterna grovt i burken.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och fräs tills löken börjar mjukna. Lägg i paprika och zucchini och fräs hastigt under omrörning. Häll på tomaterna med spad. Smaka av med peppar och krydda med oregano. Låt sjuda under lock på svag värme, 20-25 minuter.
  3. Blanda färsen med senap, chiliflingor eller paprikapulver och ströbröd. Salta och peppra och rör om till en smidig smet. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till valnötsstora köttbullar. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och bryn köttbullarna runtom.
  4. Lägg köttbullarna i tomatsåsen, lägg på locket och låt såsen sjuda ytterligare 5 minuter tills köttbullarna är färdiga. Strö persiljan över och servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.