Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med pasta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycked god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/olja. Smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg. Krydda och rör i paprikan, pressad vitlök och de passerade tomaterna. Låt allt puttra på svag värme i ca 15 min. Värm matlagningsgrädde och crème fraiche i en kastrull på svag värme. Lägg i gräddädelost och Philadelphiaosten och rör om tills osten smält. Det bör inte koka. Lägg pastan i en smord form. Fördela köttfärsröran över pastan och häll över ostsåsen.
  2. Grädda i 18-20 minuter. Servera med en god sallad!
  3. Näringsvärden: per portion Kilojoules 2276 kJ Kalorier 544 kcal Protein 24,6 g Kolhydrater 53,79 g varav Socker 7,46 g Fett 24,66 g Mätttat fett 9,694 g Enkelomättat fett 0,496 g Fleromättat fett 0,496 g Kolestrol 0 mg Fiber 3,2 g Natrium 306 mg Kalium 71 mg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.