Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta i ugn

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

En mustig, mycket god och lättlagad variant av köttfärsgryta i ugn. En gammal allt-i-ett favorit hos oss. Oxfärs i grytan är extra gott, älgfärs likaså. Kryddorna kan varieras. Servera med ett gott bröd och ost därtill. Varför inte göra dubbel sats på en gång?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen, morötter och lök.
  2. Fräs löken guldgul.
  3. Fräs sedan köttet hastigt i het panna. (det behöver inte bli alltför finfördelat).
  4. Varva potatis, morötter, lök och köttet i en hög eldfast form.
  5. Lägg buljongtärningarna i stekpannan tillsammans med 5-6 dl vatten och koka upp.
  6. Blanda ner tomatpuré och kryddor.
  7. Häll buljongen i formen så att översta potatislagret täcks.
  8. 200 grader, 50-60 minuter (till potatisen är mjuk)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gudrunlundstedt 28 mars 2010

    Jättegod gryta. Rosepeppar gjorde susen

  • snozan 10 november 2011

    Väldigt gott och lättlagat =) Nästan som sjömansbiff fast godare eftersom jag inte gillar öl.Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.