Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Köttfärslimpa i lergryta blir saftig och god

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i vatten minst 15 minuter. Blanda färsen med salt, peppar och ägg. Späd med mjölk och arbeta färsen tills den håller ihop. Blanda i mosad potatis. Arbeta därefter färsen så lite som möjligt. Forma färsen till en limpa och lägg ner den i lergrytan. Pensla ytam med soja. Skala löken och skär den i klyftor och lägg den bredvid limpan i gryan. Lägg på locket Ställ på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt sedan ugnen på 200 grader. Låt grytan stå i ugnen ca 1 timma, eller tills köttsaften är klar. Låt färslimpan vara kvar i grytan ett tag innan den skärs upp. Sila ev. sky som boldats och använd som grundstomme till såsen. Servera med kokt potatis och grönsallad eller kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lourdes 2 februari 2009

    Jättegod!! Nästa gång ska jag plussa på av allt eftersom den krymte väldans i ugnen.

  • carlstr 6 januari 2011

    Mycket saftig och god. Jag använde spadet som det var och hade kokt potatis och sallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.