Instruktioner
Lägg lergrytan i vatten minst 15 minuter.
Blanda färsen med salt, peppar och ägg.
Späd med mjölk och arbeta färsen tills den håller ihop.
Blanda i mosad potatis.
Arbeta därefter färsen så lite som möjligt.
Forma färsen till en limpa och lägg ner den i lergrytan.
Pensla ytam med soja.
Skala löken och skär den i klyftor och lägg den bredvid limpan i gryan.
Lägg på locket
Ställ på gallret i nedre delen av ugnen.
Sätt sedan ugnen på 200 grader.
Låt grytan stå i ugnen ca 1 timma, eller tills köttsaften är klar.
Låt färslimpan vara kvar i grytan ett tag innan den skärs upp.
Sila ev. sky som boldats och använd som grundstomme till såsen.
Servera med kokt potatis och grönsallad eller kokta grönsaker.
Jättegod!! Nästa gång ska jag plussa på av allt eftersom den krymte väldans i ugnen.
Mycket saftig och god. Jag använde spadet som det var och hade kokt potatis och sallad till.