Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa från Grekland

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Många ingredienser med väldigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbrödet med tigersåsen, vinet. Låt dra en stund. Fräs löken ,tomatpurén låt svalna lite. Blanda i färsen,skinkan.
  2. Tillsätt Ajvar, osten,oliverna,tomaterna och äggen. Krydda ganska mycket. Forma till en limpa. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
  3. Såsen: Fräs löken med tomatpurén hårt. Tillsätt krossade tomater,tigersåsen,senapen, sambal, vinäger och öl smaka av med kryddor för att uppnå den styrkan man vill ha på såsen.
  4. Vill man ha lite mustigare smak så kan man tillsätta någon matsked kött fond.
  5. Smaka av med salt,peppar och ev pressad vitlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.