Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssoppa med ingefära och citrongräs

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kanske lockar det med en smakrik soppa så här i hösttider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nudlarna i en skål, häll över hett vatten så att det täcker och låt dra i 15-20 minuter eller tills nudlarna känns mjuka. Häll av vattnet och klipp nudlarna i 5 cm långa bitar.
  2. Lägg köttfärs och 2 finhackade lökar och 1 msk av fisksåsen i en stor skål, krydda med peppar efter smak och blanda väl. Täck med plastfolie och låt den stå i kylen så länge.
  3. Värm hälften av oljan i en stor kastrull. Lägg ner ris och ingefära och fräs på svag värme under ständig omrörning i 1 minut. Häll i vattnet och och öka till medelstark värme och koka upp. Lägg på lock så att kastrullen delvis täcks, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter, tills riset är mjukt. Blanda ner farinsocker och resten av fisksåsen och salta efter smak.
  4. Värm resten av oljan i en liten stekpanna. Lägg ner vitlök och citrongräs och fräs under oavbruten omrörning på svag värme eller medelstark värme i 1 minut. Blanda ner vitlöksfräset i riskastrullen tillsammans med nudlarna och köttfärssmeten. Koka upp igen under oavbruten omrörning och finfördela färsen med en träsked. Häll upp soppan i portionsskålar och strö över jordnötter, salladslök och koriander och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.