De här festliga rullarna härstammar från ett gammalt familjerecept som genomgått förändringar under årens lopp. Dagens kokos- och citronfyllning är som en dröm.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Blanda ner socker, salt, hjorthornsalt och äggulor. Arbeta in det mesta av mjölet, spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen, för hand eller i maskin, tills den släpper bunkens kant. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa övertäckt 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen. Rör matfett, florsocker, kokos och rivet citronskal till en smidig smet.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangel, ca 28x60 cm. Dela kakan i 20 rektangulära bitar.
- Bred fyllningen på varje degbit så att den täcker ca 1/3 av ytan. Rulla ihop degbitarna och lägg dem med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt.
- Låt rullarna jäsa under bakduk, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla rullarna med uppvispat ägg. Garnera dem med mandelspån. Grädda rullarna mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt dem kallna under en bakduk.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar