Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosbiskvier

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Mumsiga kakor med pigg färg sätter extra piff på fikabordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kokosflingorna i en plastpåse. Lös upp några droppar grön färg i ett par krm vatten. Häll det över kokosflingorna, lite i taget och gnugga samman till önskad färg.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och smält smör och rör ihop till en jämn massa. Låt svälla ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, eller tills de har fått fin färg.
  4. Koka upp vispgrädden till fyllningen, dra kastrullen åt sidan. Rör ner hackad choklad i omgångar och eventuellt punschextrakt. Rör om tills all choklad har smält och ser blank ut. Låt svalna till spritskonsistens.
  5. Ta upp kakorna och sätt dem uppochner. Spritsa eller bred på små toppar av fyllningen och ställ kakorna kallt.
  6. Smält chokladen. Doppa de inte alltför kalla kakorna i chokladen så att fyllningen täcks. Ställ dem svalt att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.