Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaglaserade chokladmuffins

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Extra fina muffins

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader
  2. Smält smöret. Vispa samman ägg och socker Blanda de torra ingredienserna och vänd ner detta i smeten. Häll i mjölken och det smälta matfettet. Blanda smeten noga. Ställ ut dubbla muffinsformar på bakpappersklädda plåtar. Fyll formarna till ¾ med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, känn med sticka.
  3. Glasyr: smält chokladen över vatten bad eller i mikro. Rör ner sirap och matfett och rör om sakta tills smeten är slät. Låt den kallna men rör då och då tills smeten är tjock och precis på väg att stelna. Bred glasyren på det kalla muffinsen. Låt stelna. Garnera ev med silverkulor eller annat kakpynt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.