Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaglass

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner farinsockret och koka sakta tills blandningen börjar se knäckig ut. Passa noga så att den inte blir för mörk. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Tag kastrullen med smörblandningen från plattan och vispa ned den den heta mjölken. Vispa noga tills allt blandats. Placera äggulorna i en rundbottnad skål och slå mjölkblandningen över. Vispa kraftigt under tiden. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten och vispa tills det tjocknat något. Låt kallna under vispningen då och då. Frys in blandningen. Vispa igenom den med elvisp ett par gånger innan den stelnat riktigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.