Frasigt goda små strutar som fylls med en len chokladmousse och toppas med knapriga nötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Blanda mjöl och smör. Tillsätt apelsinsaft, vatten och äggula. Arbeta ihop degen snabbt. Låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.
- Forma aluminiumfolie till strutar. Krama ihop lite folie och tryck in i struten, så att den håller formen.
- Kavla ut degen till tunna degplattor, ca 20x20 cm. Skär dem sedan i 2 cm breda remsor. Nyp fast en degremsa runt spetsen på varje strut, rulla sedan remsan runt struten. Lägg strutarna på en plåt med skarven neråt. Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt strutarna svalna innan de lossas från aluminiumfolien.
- Chokladmousse:
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden lätt. Blanda ner äggulan i den smälta chokladen och vänd i grädden. Lägg moussen i en spritspåse. Ställ in i kylen i ca 1 timme.
- Nötter:
Smält sockret i en stekpanna. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper. Häll det smälta sockret på nötterna och strö på saltet. Låt stelna. Grovhacka nötterna.
- Spritsa moussen i strutarna. Strö över nötterna och servera gärna med glass.
Publicerat den
3 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar