Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kom på macka-middag

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod macka med fläskfilé, salladslök, körsbärstomater och riven ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den glansig i 1 msk olja. Krydda med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ta upp.
  2. Platta ut 8 skivor fläskfilé till stora schnitzlar. Stek dem i en msk olja i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Droppa lite olja på 4 stora skivor lantbröd. Lägg på 2 schnitzlar på varje, lite omlott. Fördela löken över och halverade körsbärstomater. Strössla över riven ost.
  4. Gratinera smörgåsarna i ugn, 250 grader, i ca 5 minuter eller tills osten smält ner.
  5. Servera med en grönsallad med färsk gurka och rädisor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.