Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koppmått pancakes

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Pancakes, griddle cakes eller flap jacks. Kärt barn har många namn. Kärt för det är så enkelt. Detta recept kan man minnas lätt med 1 del av allting. Ett "cup" eller kopp mått är 240 ml så en medelstor kaffekopp passar bra. Nu kan du göra amerikanska pancakes utan att leta efter receptet var gång. Jag skriver mängden här i receptet men ta du din kaffekopp och använd den istället för det behöver inte vara exact. Matskeden med bakpulver skall vara slät inte rågad. Om du använder saltat margarin eller smör skall du ta det varligt med saltet. Variationer skapas lätt med skivad banan, blåbär eller skivade äpplen i smeten. Superlätt frukost. Behöver du mera portioner? Det är ju lika lätt att minnas 2 delar av allting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt i en skål och rör samman för hand. Stek i medel varm panna med margarin eller smör. Vänd när du ser gropar i ytan.
  2. Det går snabbt. Andra sidan behöver bara lite färg. Servera med lönnsirap eller bärsås eller avnjut de varma pannkakorna med lite siktat florsocker och gott smör eller margarin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • famsallstrom 24 oktober 2010

    Enkelt att tillaga och mycket gott som mellanmål eller efterrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.