Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv med gräddstuvade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och god vardagsrätt som går snabbt att laga. Min matlagningsprincip: - hög fetthalt - inga lightprodukter, inget margarin - låg andel kolhydrater i rätten - välkryddad mat. Bon appétit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär grönsakerna i bitar, morötterna i slantar, hacka lök och vitlök.
  2. Värm en stekpanna ganska het och smält smöret däri. Låt smöret få lite färg och lägg därefter i alla grönsakerna. Låt fräsa cirka 5 minuter under omrörning så att de får lite färg.
  3. Krydda. Förslag på färska kryddor: en liten näve basilika, timjan eller oregano och persilja. Förslag på andra kryddor: vitlökspeppar, örtagårdskrydda, potatis- och pommesfriteskrydda, chiliolja.
  4. Häll på grädde. Dela osten i bitar och lägg i. Droppa i några droppar chiliolja. Låt stormkoka cirka 5 minuter, rör om försiktigt lite då och då. Dra ner värmen och låt puttra 5-10 minuter eller tills grädden får en krämig konsistens.
  5. Välj en korvsort som har hög kötthalt och som innehåller så lite tillsatser som möjligt och där kolhydratinnehållet helst är högst 8 g/100 g, men gärna hög fellhalt. Stek eller koka korven under tiden grönsakerna puttrar.
  6. Servera en sallad till. Ringla över olivolja och blodapelsinvinäger på salladen.
  7. Rätten kan lätt varieras genom att välja andra grönsaker och annan kryddning, annan sorts korv och andra salladssorter.
  8. Bon appétit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.