- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En enkel och god vardagsrätt som går snabbt att laga.
Min matlagningsprincip: - hög fetthalt - inga lightprodukter, inget margarin - låg andel kolhydrater i rätten - välkryddad mat. Bon appétit!
Instruktioner
- Skär grönsakerna i bitar, morötterna i slantar, hacka lök och vitlök.
- Värm en stekpanna ganska het och smält smöret däri. Låt smöret få lite färg och lägg därefter i alla grönsakerna. Låt fräsa cirka 5 minuter under omrörning så att de får lite färg.
- Krydda. Förslag på färska kryddor: en liten näve basilika, timjan eller oregano och persilja. Förslag på andra kryddor: vitlökspeppar, örtagårdskrydda, potatis- och pommesfriteskrydda, chiliolja.
- Häll på grädde. Dela osten i bitar och lägg i. Droppa i några droppar chiliolja. Låt stormkoka cirka 5 minuter, rör om försiktigt lite då och då. Dra ner värmen och låt puttra 5-10 minuter eller tills grädden får en krämig konsistens.
- Välj en korvsort som har hög kötthalt och som innehåller så lite tillsatser som möjligt och där kolhydratinnehållet helst är högst 8 g/100 g, men gärna hög fellhalt. Stek eller koka korven under tiden grönsakerna puttrar.
- Servera en sallad till. Ringla över olivolja och blodapelsinvinäger på salladen.
- Rätten kan lätt varieras genom att välja andra grönsaker och annan kryddning, annan sorts korv och andra salladssorter.
- Bon appétit!
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar