Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftsoppa med fänkål & konjak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mmm vad gott! Bra att göra efter en kräftskiva...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa skalen. Stek löken försiktigt i smöret, ca 4 minuter, utan att den tar färg. Tillsätt fänkålen i slutet och stek ytterligare i 2 minuter. Häll i konjaken och koka tills det nästan blir torrt. Tillsätt tomatpurén och de krossade skalen, rör runt och tillsätt fond, vatten, grädde och lagerbladet. Koka upp och låt skjuda i ca 20 minuter.
  2. Sila av skalen och smaksätt soppan med citronsaft, salt och peppar efter smak och tycke. Mixa soppan skummig med hjälp av en stavmixer och mjölken

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.