Varför inte prova den här krämiga kräftsoppan som en variant till kokta eller gratinerade kräftor?!
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Tillsätt paprikapulver, curry och socker. Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning.
- Låt allt koka utan lock i 5 minuter. Sila och häll tillbaka i en ren gryta. Tillsätt resten av vattnet, grädden och kajennpeppar och koka ihop i ytterligare 5 minuter.
- Red av till lätt simmighet. Smaka av med salt och ev. mera kajennpeppar.
- Häll av kräftstjärtarna noga. Ta under några till garnering.
- Fördela resten i varma skålar och häll soppan över.
Garnera med dill och några stjärtar.
- Servera genast med ett gott bröd.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongod soppa