Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig ostsoppa med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En mild och len soppa med fin ostsmak. Garnerad med knaperstekt bacon får den lite extra smak och sälta. Servera soppan med ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Skär purjolöken i strimlor.
  2. Koka upp buljong och mjölken. Lägg i potatisen, sellerin och purjolöken och sjud på svag värme under lock tills grönsakerna är riktigt mjuka.
  3. Kör soppan slät i en matberedare eller med en mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla baconskivorna och stek dom spröda och knapriga i en het stekpanna. Låt dom rinna av på hushållspapper. Strö baconet och hackad persilja över soppan och servera den het.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.