- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En mild och len soppa med fin ostsmak. Garnerad med knaperstekt bacon får den lite extra smak och sälta. Servera soppan med ett gott bröd.
Instruktioner
- Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Skär purjolöken i strimlor.
- Koka upp buljong och mjölken. Lägg i potatisen, sellerin och purjolöken och sjud på svag värme under lock tills grönsakerna är riktigt mjuka.
- Kör soppan slät i en matberedare eller med en mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- Strimla baconskivorna och stek dom spröda och knapriga i en het stekpanna. Låt dom rinna av på hushållspapper. Strö baconet och hackad persilja över soppan och servera den het.
Publicerat den
10 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar