Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kreolsk fläskfilépanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god fläskfilépanna på ganska kort tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Bryn skivorna hastigt i olja i en het stekpanna så de får färg på båda sidor. Ta upp köttet och vispa ur pannan med vatten och kalvfond.
  2. Dela svampen i bitar eller skivor. Skala och hacka löken. Krossa vitlöksklyftorna. Strimla bleksellerin och de urkärnade paprikorna.
  3. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem mjuka på svag värme utan att de får färg, rör hela tiden. Rör i chilipulver, paprikapulver och oregano, låt fräsa med en minut. Salta och peppra.
  4. Häll på krossade tomater och lägg i köttskivorna och buljongen. Låt grytan puttra 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.