En god fläskfilépanna på ganska kort tid.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Bryn skivorna hastigt i olja i en het stekpanna så de får färg på båda sidor. Ta upp köttet och vispa ur pannan med vatten och kalvfond.
- Dela svampen i bitar eller skivor. Skala och hacka löken. Krossa vitlöksklyftorna. Strimla bleksellerin och de urkärnade paprikorna.
- Hetta upp olja i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem mjuka på svag värme utan att de får färg, rör hela tiden. Rör i chilipulver, paprikapulver och oregano, låt fräsa med en minut. Salta och peppra.
- Häll på krossade tomater och lägg i köttskivorna och buljongen. Låt grytan puttra 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.
Publicerat den
28 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar