Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispsega kolarutor

(1 kommentar)  
Krispsega kolarutor Krispsega kolarutor
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mums! De är söta, ganska mättande. Knaprig botten och god kolafyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop med socker, sirap, och vaniljsocker. Blanda i 1 dl mjöl blandat med bakpulvret Ta mer mjöl efter hand, tillsätt vatten om det blir för smuligt. Tryck ut i en liten långpanna ocg grädda i 5-10 min.
  2. Fyllning: Vispa äggen, sirapen och sockret pösigt. Vispa i grädden. Mal nötterna lite slarvigt så det blir ojämna bitar. Rör ihop allt och häll på botten.
  3. Grädda långt ner i ugnen, 175 grader i 20-30 min. Den ska vara lite kladdig inuti, fyllningen får inte bli bränd längst ut så passa nogrant.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • randa66 14 juni 2010

    mycket söt menar mycket socker i

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.