Grillade röda paprikor ger en god smak till såsen.
Instruktioner
- Ansa paprikorna och grilla dem i ugnen tills skinnet börjat svartna. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 5 minuter. Dra av skinnet på paprikorna och strimla köttet grovt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Smörj en stor stekpanna med olja och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt vitlöken och bryn den i 1 minut. Tillsätt vin och paprika och sjud i 2 minuter. Häll blandningen i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn sås.
- Torka ut stekpannan och smörj med ny olja. Bryn kycklingköttet. Tillsätt paprikasåsen, grädde och timjan. Sjud tills såsen börjar tjockna, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp kyckling, pasta och sås på tallrikar. Servera genast.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar