Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i röd sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillade röda paprikor ger en god smak till såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa paprikorna och grilla dem i ugnen tills skinnet börjat svartna. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 5 minuter. Dra av skinnet på paprikorna och strimla köttet grovt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Smörj en stor stekpanna med olja och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt vitlöken och bryn den i 1 minut. Tillsätt vin och paprika och sjud i 2 minuter. Häll blandningen i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn sås.
  3. Torka ut stekpannan och smörj med ny olja. Bryn kycklingköttet. Tillsätt paprikasåsen, grädde och timjan. Sjud tills såsen börjar tjockna, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp kyckling, pasta och sås på tallrikar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.