Hemmagjorda kycyklingburgare smakar alltid godast.
Här får den en sötma av söta fruktspett.
Instruktioner
- Värm ugnen till 160 grader.
- Mal kycklingen till färs. Mixa morötter, fänkål och rödlök i en matberedare. Hacka chili och vitlök fint. Tänk på att inte få med några frön från chilin.
- Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften.
Blanda ner allt i kycklingfärsen. Tillsätt eventuellt lite vatten så att smeten blir lagom lös. Salta och peppra.
- Forma färsen till 6 biffar. Bryn biffarna i en stekpanna med smör ca 3 minuter per sida.
Baka färdigt i ugnen tills en innetemperatur på ca 60 grader, 15-20 minuter.
- Tärna frukterna och trä upp på ett grillspett.
Skiva gurkan på längden och lägg i en skål. Salta lätt och låt dra i ca 10 minuter.
Skölj i kallt vatten och servera tillsammans med burgarna.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar