Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingburgare med fruktspett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hemmagjorda kycyklingburgare smakar alltid godast. Här får den en sötma av söta fruktspett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 160 grader.
  2. Mal kycklingen till färs. Mixa morötter, fänkål och rödlök i en matberedare. Hacka chili och vitlök fint. Tänk på att inte få med några frön från chilin.
  3. Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Blanda ner allt i kycklingfärsen. Tillsätt eventuellt lite vatten så att smeten blir lagom lös. Salta och peppra.
  4. Forma färsen till 6 biffar. Bryn biffarna i en stekpanna med smör ca 3 minuter per sida. Baka färdigt i ugnen tills en innetemperatur på ca 60 grader, 15-20 minuter.
  5. Tärna frukterna och trä upp på ett grillspett. Skiva gurkan på längden och lägg i en skål. Salta lätt och låt dra i ca 10 minuter. Skölj i kallt vatten och servera tillsammans med burgarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.