Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med bacon

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna paj har jag gjort många ggr. Sambon som ej e så förtjust i paj, älskar den =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjölet och margarinet, kör gärna i matberedare till en massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga botten, och ställ den kallt i ca 30 min. Förgrädda sedan i 225 grader, 10 minuter.
  2. Strimla baconet och tärna kycklingen. Skölj och strimla purjon.Fräs baconet, tillsätt kycklingen och bryn den. Blanda i purjon, pressa i vitlöken och låt allt fräsa i några minuter. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över ost. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Häll det över pajskalet. Grädda i 200 grader, ca 30-45 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Limparion 30 oktober 2008

    verkar supergott! ska göra!

  • nauvahh58 4 oktober 2009

    Inget särskilt med denna pajen. Smakade varken bacon eller viltlök. Gjorde som det stod i receptet.

  • rojgren 9 januari 2010

    Måste säja att denna pajen är min favoritpaj. Både jag och Sambon älskar den och äter den så ofta vi kan. Är inte jätteförtjust i paj i vanliga fall, men denna är bäst!!

  • fuling 3 maj 2012

    Riktigt god. Hade i röd paprika istället för purjolök då sambon inte gillar det. Serverade med en sås gjord av gräddfil och sweet chili-sås. Passade riktigt bra ihop!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.