Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsallad med nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga mandariner, grönsaker, nötter och mört kycklingkött blir här en mycket god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och/eller torka av kycklingbröstet. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den runt om. Salta och peppra. Täck över med lock och låt dem steka 10 minuter tills de är färdiga.
  2. Skala mandarinerna och skär ut klyftorna från den vita hinnan. Lägg klyftorna i en skål. Kärna ur äpplet och tärna det fint. Droppa 1 msk citronsaft över äpplena och blanda det med mandarinerna.
  3. Skala morötterna och riv dem fint. Ansa och hacka selleristjälkarna. Strimla kycklingbrösten i 1 cm breda strimlor. Blanda ner kyckling och nötter med grönsakerna.
  4. Blanda youghurten med resten av den färskpressade citronsaften och oljan. Salta, peppra och krydda med 1 nypa socker och 1 nypa curry. Häll dressingen över de övriga ingredienserna och blanda väl. Låt salladen dra i 10 minuter. Lägg upp salladsblad på tallrikar och portionera upp kycklingsalladen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.