Saftiga mandariner, grönsaker, nötter och mört kycklingkött blir här en mycket god sallad.
Instruktioner
- Skölj och/eller torka av kycklingbröstet. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den runt om. Salta och peppra. Täck över med lock och låt dem steka 10 minuter tills de är färdiga.
- Skala mandarinerna och skär ut klyftorna från den vita hinnan. Lägg klyftorna i en skål. Kärna ur äpplet och tärna det fint. Droppa 1 msk citronsaft över äpplena och blanda det med mandarinerna.
- Skala morötterna och riv dem fint. Ansa och hacka selleristjälkarna. Strimla kycklingbrösten i 1 cm breda strimlor. Blanda ner kyckling och nötter med grönsakerna.
- Blanda youghurten med resten av den färskpressade citronsaften och oljan. Salta, peppra och krydda med 1 nypa socker och 1 nypa curry. Häll dressingen över de övriga ingredienserna och blanda väl. Låt salladen dra i 10 minuter. Lägg upp salladsblad på tallrikar och portionera upp kycklingsalladen ovanpå.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar