- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Sambal badjak är en chilipasta där pepparfrukt stekts i olja innan den mixas. Den får då en rund och fyllig smak.
Instruktioner
- Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.
- Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar.
- Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
- Woka kycklingen i hälften av oljan i en het wok eller stor stekpanna ca 3 min. Rör i sambal badjak. Krydda med hälften av saltet. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.
- Woka grönsakerna i resten av oljan i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med salt och häll på vattnet. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra några min.
- Servera kycklingwoken med bulgur.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar