Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker daimtårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Otroligt god tårta! Marängbottnarna kan vara lite kniviga att få loss från plåten, men det går säkert med färdigköpta bottnar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned socker och citron. Spritsa eller klicka ut smeten till två bottnar på mjölad plåt eller bakplåtspapper. Sätt in i ugn uppvärmd till 275 gr. Stäng av ugnsvärmen och låt bottnarna stå i ugnen i minst 5 timmar eller över natten utan att öppna ugnsluckan. Lossa försiktigt från plåten.
  2. Blanda äggulor, socker och citron i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Klicka i smöret och rör hela tiden till en jämn smet.
  3. Bred citronkrämen mellan marängbottnarna. Vispa grädden och bred ut över tårtan. Garnera med grovkrossad daim alt daimkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.