Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker Smultron- och rabarberswisstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Frisk,enkel och hur läcker som helst en varm sommardag! Dessutom smakar rababergrädden/moussen alldesles förträffligt som fyllning i "den klassiska" midsommartårtan! Underbara svenska sommarsmaker..........

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret.
  2. Låt raberbern sakta smälta på svag värme under lock. Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna i kyl.
  3. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret och ev citronskal rör ner den skedvis i den kalla rabarberkompotten. Rör om väl.
  4. Smält chokladen försiktigt i micro eller vattenbad, pensla bottnarna med chokladen, låt stelna kallt (Detta moment kan uteslutas men tårtan "smälter" ganska fort då).
  5. Fördela moussen mellan bottnarna och ovanpå dekorera med ett berga av smultron, röda vinbärsklasar, jordgubbar mm. Strö över citronmeliss.
  6. Servera direkt! (Har du penslat bottnarna med choklad går det bra att vänta ett tag med att servera den)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.