- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Frisk,enkel och hur läcker som helst en varm sommardag!
Dessutom smakar rababergrädden/moussen alldesles förträffligt som fyllning i "den klassiska" midsommartårtan!
Underbara svenska sommarsmaker..........
Instruktioner
- Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret.
- Låt raberbern sakta smälta på svag värme under lock. Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna i kyl.
- Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret och ev citronskal rör ner den skedvis i den kalla rabarberkompotten. Rör om väl.
- Smält chokladen försiktigt i micro eller vattenbad, pensla bottnarna med chokladen, låt stelna kallt (Detta moment kan uteslutas men tårtan "smälter" ganska fort då).
- Fördela moussen mellan bottnarna och ovanpå dekorera med ett berga av smultron, röda vinbärsklasar, jordgubbar mm. Strö över citronmeliss.
- Servera direkt!
(Har du penslat bottnarna med choklad går det bra att vänta ett tag med att servera den)
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar