Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker och festlig vaniljparfait

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vaniljparfait är ett finare namn på hemgjord vaniljglass. Du vispar snabbt ihop den den. Efter fyra timmars frystid kan du bjuda på god glass utan tillsatser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att vispa grädden till ett styvt skum, helst med elvisp.
  2. Vispa därefter äggulor med florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Vänd försiktigt i den vispade grädden med en gummiskrapa. Häll smeten i en burk och frys in i minst 4 timmar.
  4. Parfaiten kan förvaras i frysen upp till 3 månader.
  5. Bjud gärna bär, frukt eller varm hjortronsylt till.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LenaBE1 3 februari 2013

    Jättegod glass som gick väldigt fort och lätt att göra! Jag nöjde mig med bara vaniljsocker i smeten, men någon gång ska jag smaksätta den med något av dina förslag, det blir säkert kanongott det med. :-) Tack för ett jättebra recept!

  • Sweet_Tounge 18 maj 2013

    Funkar det lika bra att använda socker om man inte har florsocker?

  • ros 18 maj 2013

    Jag vet inte om det blir lika bra med socker istället för florsocker Lycka till!

  • ros 18 maj 2013

    Jag vet inte om det blir lika bra med socker som med florsocker Lycka till!

  • AnitaGustafsson53 20 december 2013

    Hello http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose outlet http://www.awfmmellowtouch.net/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.