Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig dip med gorgonzola och päronsnaps

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Att ge bort en burk med denna dip och en knippa grissini ombundet av ett fint sidenband är en uppskattad värdinnepresent.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär gorgonzolan i små bitar och lägg dem i en stor skål. Häll i vispgrädden och blanda med en stavmixer till en krämig massa.
  2. Finhacka sen gräslöken tills du har ca 3 msk. Hacka därefter den gula löken mycket fint tills du har 3 msk även av den.
  3. Rör ner löken i blandningen och tillsätt päronsnapsen och grönpepparen. Tillsätt paprikapulvret och blanda allt ordentligt.
  4. Häll dippen i en fin glasburk om du ska ge bort den, eller i en serveringsskål om du ska äta den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.