Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra lamm- och kikärtsburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Byt ut lite av färsen till kikärter. De både mättar och ger en god struktur till burgarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör färsen med salt och peppar. Låt kikärterna rinna av i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Mosa dm lätt med en gaffel och blanda ner dem i färsen.
  2. Förbered tillbehören: Skär löken i tunna skivor och tomaterna och squashen i något tjockare.
  3. Forma färsen till 4 ganska tjocka hamburgare. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna på ganska hög värme på båda sidor. Sänk värmen och fortsätt steka burgarna tills de är precis genomstekta.
  4. Dela hamburgerbröden och rosta dem i torr panna eller i ugnen.
  5. Servering: Bred ketchup på brödens underdelar och lägg spenat, burgare, tomat och lök ovanpå. Bred majonnäsen på brödlocken, lägg på squashen och lägg ihop med resten av burgarna. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.