Den här rätten ser raffinerad ut, men är mycket enkel. Laxen lagas i paket, på det viset bevaras alla smaker.
454 kcal/portion
Instruktioner
- Skär citronen i tunna skivor. Ta av dillvipporna från kvistarna. Riv av 4 bitar bakplåtspapper som är cirka 30x30 cm stora.
- Skölj och torka av laxkotletterna. Salta och peppra på båda sidor. Täck den ena sidan med citronskivor och lägg dillvippor ovanpå. Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg en laxkotlett på varje bit bakplåtspapper. Vik ihop löst och bind om paketet med steksnöre. Lägg paketen i en braspanna och ugnsbaka 20 minuter.
- Koka under tiden riset enligt paketets anvisningar. Tillsätt ärterna 7 minuter före koktidens slut.
- Ta ut paketen ur ugnen. Ta bort och öppna paketen så att fisken syns. Lägg upp paketen på tallrikar och servera med ärtris.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar