Den här ljuvligt lätta parfaiten är fylld av smaker från vanilj och mandarin. En perfekt avslutning på middagen.
Instruktioner
- Häll vispgrädden i en mixer och mixa tills lätt vispad. Luta mixern lätt så att grädden blir jämnt vispad. Mixa ner kesella och matlagningsyoghurt, skrapa kanten på mixern då och då.
- Låt mandarinerna rinna av och mixa ner ½ dl av lagen, florsocker och vaniljpulver. Halvera mandarinerna och vänd ner dem i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner dem i mandarinsmeten. Fyll en avlång form som rymmer ca en liter med smeten och frys in i två timmar. Ta ut parfaiten och rör om väl. Frys in över natten.
- Ta ut ur frysen och låt den tina 10-15 minuter. Skär den i skivor. Lägg upp på tallrikar och garnera med persikor. Ringla över honung och servera.
Publicerat den
15 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar