Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt mandarin- och vaniljparfait

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här ljuvligt lätta parfaiten är fylld av smaker från vanilj och mandarin. En perfekt avslutning på middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vispgrädden i en mixer och mixa tills lätt vispad. Luta mixern lätt så att grädden blir jämnt vispad. Mixa ner kesella och matlagningsyoghurt, skrapa kanten på mixern då och då.
  2. Låt mandarinerna rinna av och mixa ner ½ dl av lagen, florsocker och vaniljpulver. Halvera mandarinerna och vänd ner dem i smeten.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner dem i mandarinsmeten. Fyll en avlång form som rymmer ca en liter med smeten och frys in i två timmar. Ta ut parfaiten och rör om väl. Frys in över natten.
  4. Ta ut ur frysen och låt den tina 10-15 minuter. Skär den i skivor. Lägg upp på tallrikar och garnera med persikor. Ringla över honung och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.