Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar i zucchini- och tomatragu med kikärtsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga biffar smaksatta med persilja som får sjuda i en mustig grönsakssås. Serveras med ett läckert kikärtsris. Enkel och god middagsrätt som du gör på ett kick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Blanda hälften av löken och persiljan med lammfärs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 jämnstora biffar.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna och bryn biffarna på medelvärme ca 2 minuter per sida. Skiva zucchinin och lägg i tillsammans med resterande lök, tomatsås och 3 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sköljda kikärter när ca 5 minuter återstår av koktiden. Blanda i hackad persilja.
  4. Servera kikärtsriset till lammfärsbiffarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.