Saftiga biffar smaksatta med persilja som får sjuda i en mustig grönsakssås. Serveras med ett läckert kikärtsris.
Enkel och god middagsrätt som du gör på ett kick!
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Blanda hälften av löken och persiljan med lammfärs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 jämnstora biffar.
- Hetta upp 1 msk olja i en traktörpanna och bryn biffarna på medelvärme ca 2 minuter per sida. Skiva zucchinin och lägg i tillsammans med resterande lök, tomatsås och 3 dl vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 15 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sköljda kikärter när ca 5 minuter återstår av koktiden. Blanda i hackad persilja.
- Servera kikärtsriset till lammfärsbiffarna.
Publicerat den
24 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar