Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgrillare med rofrukter i dillpistou

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pistou är fransmännens svar på italiensarnas pesto. Här används Västerbottensost och låter dill ge en spännande smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 º. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Ansa och skala rotfrukterna och lök. Skär rotfrukterna i 3 cm bitar och blanda dem med 1 msk av olivoljan, salt och peppar.
  3. Lägg rotfrukterna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Rör om försiktigt då och då.
  5. Ansa och skär purjolök och lök i bitar och blanda med resterande olivolja, salt och peppar. Lägg löken på plåten när ca 15 minuter återstår av tiden på rotfrukterna.
  6. Plocka och mixa dill med rapsolja, vatten och ost till en jämn sås, smaka av med salt och peppar. Stek korvarna sakta i en stekpanna. Blanda de rostade rotfrukterna med dillpistou.
  7. Servera korv och rotfrukter med dijonsenap och baguette.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.