Pistou är fransmännens svar på italiensarnas pesto.
Här används Västerbottensost och låter dill ge en spännande smakbrytning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 º. Sätt in en plåt i ugnen.
- Ansa och skala rotfrukterna och lök. Skär rotfrukterna i 3 cm bitar och blanda dem med 1 msk av olivoljan, salt och peppar.
- Lägg rotfrukterna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Rör om försiktigt då och då.
- Ansa och skär purjolök och lök i bitar och blanda med resterande olivolja, salt och peppar. Lägg löken på plåten när ca 15 minuter återstår av tiden på rotfrukterna.
- Plocka och mixa dill med rapsolja, vatten och ost till en jämn sås, smaka av med salt och peppar.
Stek korvarna sakta i en stekpanna.
Blanda de rostade rotfrukterna med dillpistou.
- Servera korv och rotfrukter med dijonsenap och baguette.
Publicerat den
5 oktober 2011
Skriv kommentar