Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor

(1 kommentar)  
Långpannerutor Långpannerutor
Skriv ut

Bra för lilla magen.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 225 grader Smula jästen och rör ut med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig, inte för fast, deg. Skrapa ned degen i en smord långpanna och tryck ut till en jämn täckande degplatta. Skåra rutorna och nagga ytan med en gaffel. Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 45 minuter gärna mer. Skjut in plåten på mitt falsen i ugnen och grädda i 25 minuter. Låt brödet kallna under bakduk och frys in det som inte går åt under dagen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • essim 9 november 2008

    Hej Lena! Bakade dina långpannerutor igår. Jättegoda till frukost i morse. Använde lantbrödsmjöl av fyra sädeslag eftersom jag hade det hemma. Ska baka dem fler gånger. Hälsningar Annica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.