- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta är en helt underbart god och enkel rätt, som Ni kan få alla gäster att tappa hakan på. Ni kommer att betraktas som årets kock.
Instruktioner
- Låt laxen ligga ca 2 dygn i frysen. Tina i kylen.
Skölj och putsa av ev. rester på laxen.
Salta och peppra laxen på båda sidorna.
Pressa ut saften ur limen och fördela över laxen på köttsidan.
- Skölj och strimla av alla grönsaker.
Lägg ut folie och bakplåtspapper, tillräckligt för att göra ett paket av lax och grönsaker.
Placera först ett lager grönsaker ovanpå foliet.
Placera laxen ovanpå detta grönsakslager, klicka ut smöret/margarinet på laxen.
Fördela resten av grönsakerna ovanpå det hela och gör ett paket av foliet.
Förslut paket noga.
- Placera paket i ugnen i 200 º i cirka 50 minuter.
- Serveras tillsammans förslagsvis med potatisknyten, och kall romsås med hackade kräftstjärtar och hackad dill.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar