Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax i snöre med saffransgul potatis och örtcréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hackade örter rullas in i den hela filén innan den delas i portionsbitar. Det går utmärkt att förbereda och ha på lut i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa färskost, örter och vitlök till en ljusgrön kräm. Salta. Lägg upp och ställ kallt.
  2. Skölj laxen och torka den torr, salta och peppra. Rulla den tunna buksidan på laxen mot ryggsidan, tunt mot tjockt. Fäst med bomullssnöre på 4 ställen. Skär mellan snörena till 4 lika tjocka rullar. Tänd grillen.
  3. Koka skölj och skrubba ev potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 15 min, tills potatisen är mjuk. Slå av vattnet och ånga potatisen väl Hit kan förberedas.
  4. Blanda 2 dl vatten, vin och buljongtärning i en vid kastrull. Stöt saffranet något med några korn salt och blanda i. Koka samman tills 3 dl återstår. klicka i smöret och vispa tills det smält. Vänd i potatisen.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och förväll salladslök, rädisor och sockerärter 2 min
  6. Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida. Fördela potatis och saffransbuljong på 4 tallrikar. Garnera med grönsaker och lägg laxen ovanpå. Avsluta med en klick örtcréme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.