Hackade örter rullas in i den hela filén innan den delas i portionsbitar. Det går utmärkt att förbereda och ha på lut i kylen.
Instruktioner
- Mixa färskost, örter och vitlök till en ljusgrön kräm. Salta. Lägg upp och ställ kallt.
- Skölj laxen och torka den torr, salta och peppra. Rulla den tunna buksidan på laxen mot ryggsidan, tunt mot tjockt. Fäst med bomullssnöre på 4 ställen. Skär mellan snörena till 4 lika tjocka rullar. Tänd grillen.
- Koka skölj och skrubba ev potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 15 min, tills potatisen är mjuk. Slå av vattnet och ånga potatisen väl
Hit kan förberedas.
- Blanda 2 dl vatten, vin och buljongtärning i en vid kastrull. Stöt saffranet något med några korn salt och blanda i. Koka samman tills 3 dl återstår. klicka i smöret och vispa tills det smält. Vänd i potatisen.
- Koka upp lättsaltat vatten och förväll salladslök, rädisor och sockerärter 2 min
- Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida. Fördela potatis och saffransbuljong på 4 tallrikar. Garnera med grönsaker och lägg laxen ovanpå. Avsluta med en klick örtcréme.
Publicerat den
1 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar