- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabbt komponerat recept från en god vän.
Instruktioner
- Beräkna 1 ½ laxbit per portion, laxen ska vara upptinad.
- Ugnen på 225`C.
- Strimla och fräs upp rikligt med purjolök med grovhackad svamp i lite matfett. Jag använde ca 10 cm purjo och 1 dl karl johansvamp till 5 bitar lax.
- När purjon och svampen ser "torr" ut i pannan tillsätts 2 ½ dl matlagningsgrädde, salt (gärna örtsalt), peppar och curry efter behag.
Sänk värmen och låt röran puttra tills smakerna hunnit blanda sig med varandra.
- Placera laxbitarna lite åtskilda i en lätt smord ugnsform, häll över röran och riv eventuellt lite ost över allt. Observera att formen hellre kan vara lite trång än allt för stor.
- Beräkna 15-25 minuter i ugnen beroende på din ugn och laxbitarnas storlek.
- Servera gärna med ris och en krispig sallad och njut!
Publicerat den
21 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar