Leilas marängsviss är perfekt för kalaset eller när du bara vill unna dig något gott.
Instruktioner
- Marängsviss:
Varva glass, skivad banan och maränger i en skål.
Toppa med lättvispad grädde och ringla över chokladsås.
- Mandelmaränger:
Sätt ugnen på 130 grader.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng.
Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.
- Lägg en rund tyll, cirka 1 cm i diamter (mandeln fastnar om hålet är för litet) i en spritspåse och fyll med marängen.
- Spritsa ut små marängtoppar på en plåt med
bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen tills marängerna är torra, cirka 45 minuter.
- Chokladsås:
Blanda kakao, strösocker och vatten och koka såsen i cirka 3 minuter.
Tillsätt olja och låt svalna eller servera såsen varm.
- Tips!
Oljan är endast till för att såsen ska bli glansig och fin!
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar