Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas bagels

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättegoda bagels från Leila Lindholm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt, honung.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget.
  3. Arbeta degen i maskin i cirka 5 minuter. Degen skall vara stum och ganska hård.
  4. Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i cirka 60 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
  6. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra degbiten runt fingret så att den större ring bildas.
  7. Jäs bagelsen under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter.
  8. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  9. Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Koka degringarna i vattnet, några i taget, i cirka 2-3 minuter på varje sida.
  11. Låt dem torka av på en ren kökshandduk.
  12. Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön).
  13. Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.