Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas juliga frukt- och nötkaka

 
Skriv ut

Den här goda kakan passar perfekt till ostbrickan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret med kryddorna och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
  4. Hacka valnötterna och aprikoserna i bitar.
  5. Blanda dem samt pistagenötter och tranbär med de torra ingredienserna och vänd samman med äggsmeten.
  6. Smörj och bröa en sockerkaksform. Fyll med smeten.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.