Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas Kladdkaksmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Smaskigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här
  2. 1/Sätt ugnen på 175 grader.
  3. 2/ Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  4. 3/Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  5. 4/Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned den med smeten.
  6. 5/Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  7. 6/Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
  8. 7/Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  9. 8/Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • moaya 12 augusti 2009

    Ta bara en HALV deciliter kakao - det räcker gott och väl

  • bofink35 18 januari 2010

    Precis njutit av dessa goda muffins. Det räckte inte med en utan det blev två. Smaskens.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.