Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas Mandelkräm

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mandelkrämen serveras till exempel till Leilas Rabarber- och jordgubbscobbler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  2. Koka upp 3 dl av vispgrädden samt mjölken med riven bittermandel.
  3. Vispa ner den varma vätskan i äggsmeten.
  4. Blanda ut majsstärkelsen med amaretto och rör i blandningen i äggsmeten.
  5. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
  6. Sjud krämen under vispning tills den tjocknat ordentligt och blivit blank i färgen.
  7. Låt svalna till kylskåpskall.
  8. Vispa de resterande 3 decilitrarna grädde och blanda med grekisk yoghurt, vänd ner detta i krämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.