Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas Kyckling i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god vardagsmat som festmat, enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingfiléerna (filéer antal personer)
  2. Dela filéerna på hälften och lägg sedan kycklingen i en ungsäker form, salta och peppra.
  3. Skär baconen i små bitar och finfördela dem över kycklingen.
  4. Lägg créme fraichen i en kastrull med de andra ingredienserna och värm till en len smet.
  5. Häll sedan såsen över kycklingen och strö över osten.
  6. Lägg sedan allt i ugnen på 200 grader i en timme.
  7. Håll koll så inte osten blir bränd, lägg dit aluminiumfolie om osten börjar få för mycket färg.
  8. Serveras med nykokt ris och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.